Barnkalas hela dagen lång

 
Har spenderat nästan hela dagen hemma hos mamma där vi firat min lillasyster som blev 3. Och jag har ätit upp mig för hela helgen. Får nog inte plats mer något mer i min mage. Men bebis verkar vara nöjd. När vi gick hem vid 8-tiden bestämde sig P för att gå ut och ta några öl. Jag skyndade istället hem och har nu bäddat ner mig i sängen för lite ensamtid. Herregud, känns helt sjukt att vi i framtiden ska anordna kalas en gång om året när hon fyller år! Tur att hon har en mamma som älskar att anordna saker (gärna med olika teman..).

Hemma hos oss: hallen

 
I helgen som precis passerat bestämde vi oss för att ta tag i lägenheten och inte bara fortsätta lata oss (vilket vi gjort sen vi flyttade in). Och av någon anledning blev hallen vårt första mission. Vi har en otroligt liten och dåligt planerad hall och på den lilla ytan som finns går det fem dörrar.. Och en garderob! Men nu har vi gjort det bästa av situationen och jag är riktigt nöjd.
 
Vår lilla pall fixade vi i garaget i söndags, den är gjord av en gammal ägglåda som vi spikade fast en egengjord dyna i världens mest tacky tyg på. Och vet ni vad? Efter att vi letat efter en snygg skohylla som passade alla våra krav fick vi nog. Peter snickrade istället ihop en egen i det stuk vi gillar. Och den blev så sjukt bra! I love living with a handyman.

30 day squat challenge

 
Vem säger att ett preggo inte klarar det här? Får ångest av att tänka på att jag ska gå "sladdrig" hela sommaren och är det något jag ändå kan hålla i schack så är det väl den nedre delen av kroppen. Tippar på att jag kommer att vilja dö någonstans efter vilan på dag 8. Men ger man upp kommer man ingenstans.

Bokat in föräldrakurser

Senast vi var hos barnmorskan bokade vi in oss på fyra föräldrakurser under april-maj. Så fyra veckor i rad ska jag och P på förlossningsförberedelse. Jag tycker att det ska bli sjukt intressant och spännande för det finns mycket jag inte har någon som helst aning om. Det är vid dessa tillfällen jag är extra glad över att vi valde att gå till en privat BM. Då jag tycker att allting känns så intimt och trevligt hos Carina. Gissar på att jag kommer att vara yngsta mamman i gruppen - men man vet ju aldrig! Vore roligt om det var någon annan där som är lite yngre. Har otroligt mycket planerat i april så den månaden lär ju bara springa förbi, och efter det kan man verkligen börja räkna ner dagarna.. Idag har redan 70% av min graviditet passerat!

Zara Mini

 
Förutom Mini Rodini och Newbie är Zara Mini även en favorit. Titta bara på kläderna ovan! Är de inte hur söta som helst? Har kommit fram till vilken färg jag inte gillar på babykläder. Och det är rött. Kan tycka att andra bebisar är hur fina som helst i rött men jag själv ratar näst intill allt i den färgen. De bleka, ljusa färgerna (och leo-mönster!!) är det jag fastnat för som mest.

Wedge sneakers - hot or not?

Till en början tyckte jag att sneakers med inbyggd klack var så förbannat fult. Well, shame on me för nu får jag äta upp mina ord. Vill så gärna ha ett par! I någon brun eller beige nyans. Dock tycker jag att det finns väldigt många fula varianter på dessa Isabel Marant-lookies men de här två paren från Esprit är to die for. Får mer än gärna flytta in i min garderob nu till våren.

Vintage Groupie inspo

 
Då och då får jag för mig att fixa med min tumblr igen. Tycker det är så kul att samla all inspiration på ett och samma ställe, speciellt när man hittar så mycket hela tiden! Här hittar ni min tumblr. Har du någon? Eller har du några favorit-tumblrs som du följer? Länka!

Ny bild på magen

 
Igår gick jag in i vecka 28 och idag, när bilden är tagen är det alltså 28 (27+1). Min mage växer rätt rejält just nu, men det är väl inte så konstigt. För 6 veckor sedan hade jag i princip ingen mage alls så har väntat på att detta ska hända. Dock är den fortfarande inte jättestor så jag ska verkligen inte klaga. Och jag har ju endast 89 dagar kvar till BF. Sen har vi vår lilla tjej här. Får se hur lång tid det tar innan jag går ut med namnet. Vi har ett favoritnamn som vi verkligen vill att hon ska ha - men jag tvekar om man bör säga det högt innan?

För övrigt slapp jag väga mig senast! Carina nämnde inget om det och då höll jag också tyst..

Att väga sig

 
Veckorna går så otroligt fort numera. Jag trodde att tiden fram till BF skulle går hur segt som helst men nu är det endast 3 månader kvar! Har tid hos barnmorskan idag. Tycker så fruktansvärt mycket om Carina som vi går hos (för ja, vi går faktiskt dit båda två på varje besök). Men det finns en sak jag inte alls tycker är kul. Och det är att väga mig. Herregud, vad jobbigt det är! Jag har redan spräckt en gräns jag aldrig varit över: vilket är 60 kg och jag vet att jag så småningom även kommer att ha tickat över 70 kg. Jag är fullt medveten om att jag går upp dessa kilon av en naturlig anledning men jag vill inte gå upp över 15 kg.. de ska ju bort sen också. Lyckligtvis varken känner jag mig större eller ser så ut och då ska man väl egentligen vara nöjd!
 
Blev bortskämd igår med att ha min babe hemma från jobbet så det var väldigt tomt att vakna upp ensam idag. Däremot kommer en hostig lillasyster hit som fick stanna hemma från dagis - så den där ensamkänslan håller nog inte i sig speciellt länge till.

Tuffaste babykläderna

 
Jag är extremt kräsen när det kommer till babykläder. Newbie är storfavoriten, men utöver det har jag inte hittat så mycket jag fastnat för. Därför har jag inte handlat några överdrivna mängder vid det här laget. Däremot finns det ett märke som säljer jättefina baby- och barnkläder som jag fastnat lite extra för. Och det är Mini Rodini. Har förälskat mig totalt i allt därifrån och tippar på att det kommer hänga med vår tjej länge! Tuffare än så här tycker inte jag att det blir.

I love hats

 
Nu när det börjar bli mer vårväder ute är det dags att plocka fram hattarna. De går ju visserligen att bära året runt om man känner för det, men under vintern får de för min del ligga kvar i garderoben. Jag älskar verkligen hattar och ju större desto bättre. Dessa tre är mina favoriter, speciellt den röda! Skulle vilja ha någon ljus cremefärgad slokhatt till sommaren..

Harry Winston quote

 
Ibland får jag alldeles för mycket kreativa idéer för mitt eget bästa. Det bubblar i huvudet på mig i princip hela tiden. Nu har jag fått en ny snilleblixt och kommer självklart inte kunna släppa den förrän den är genomförd. Vad det är får ni se när det är klart.

Wakey wakey

 
Har numera börjat vakna allt tidigare om morgnarna. Idag slog jag upp ögonen vid 7. Det här med att sova bort en halv dag kan jag inte riktigt med längre. Förut gjorde jag det utan problem men nu får jag bara ångest och tänker på alla grejer jag kunde ha hunnit med istället! Och just den här veckan hade jag tänkt hinna med massor. Är det min kropp som ställer in sig på att bli mamma kanske?

& Other Stories by H&M

 
H&M har nu slagit upp portarna för sin nya satsning & Other Stories. Först ut är webbshoppen och i slutet på mars kommer den första svenska butiken att öppna på Biblioteksgatan i Stockholm. Har kollat igenom sortimentet lite snabbt och det finns en hel del godbitar. Dock väntar jag med eventuella köp tills jag fått känna på allt. Armbandet i mitten är jag i alla fall väldigt sugen på!

Cityloppisen

 
Är nyss hemkommen efter ett restaurangbesök. Var ute och käkade för att fira att Evelina fyller år. Blev dock väldigt tidig hemgång för mig och P då han jobbar imorgon och jag ska upp tidigt för att stå på Cityloppisen. Har fortfarande en del kläder kvar, men det börjar verkligen minska! Mitt mål är att älska varje plagg i min garderob och bara göra mig av med allt som jag inte känner mig nöjd med.
 
Nu ska jag alldeles strax krypa ner hos min älskling som redan snarkar. Först ska jag bara förbereda ett tidsinställt inlägg som kommer under morgondagen!

Klagande gravida kvinnor

Igår gick jag in i vecka 27 och idag är det alltså 27 (26+1). 96 dagar kvar till BF. Jag tycker fortfarande inte att graviditeten är så jobbig. Hör så många som lider av både det ena och det andra men jag verkar än så länge ha blivit förskonad från det mesta!
 
I torsdags såg jag för första gången hennes rörelser på utsidan av magen och igår kväll lyckades även Peter få se. Otroligt häftig känsla. Att känna det på insidan är en helt annan sak än när man faktiskt ser det med egna ögon. Jag tycker det mesta med graviditeten är häftigt. Eller sjukt. Och det är också så jag vill att det ska kännas!  Jag tror att det är anledningen till att jag inte klagar så mycket. Visst, foglossning eller hemska krämpor ska man få vara öppen med men vissa klagar verkligen över allt.
 
Det är jobbigt att vara gravid, men det är också roligt. Och många jag läser om verkar fokusera på allt det dåliga och nästan lida av "tyck-synd-om-mig"-komplex. Med tanke på att jag antar att graviditeten bara är en fis i rymden i jämförelse med vad föräldraskapet innebär undrar jag om de kommer klaga dubbelt så mycket då?
 
 
Skruttans säng får fungera som förvaring än så länge

Handdukar från Missoni Home

Är det något jag vill ha till badrummet så är det handdukar från Missoni Home. Älskar Missonis mönster och färgkombinationer och om man som vi har ett badrum som går i svart, vitt och grått är det snyggt att bryta av med något roligare. Att bestämma sig för vilken färg är dock inte det lättaste.

Bloppis

 
Såg att länken i ett tidigare inlägg var totalt fel: Här är bloppisen! Ska fota lite mer grejer nu, så håll utkik.

Dagens outfit

 
Kofta Carlings / Skinnjacka Gina Tricot / Jeans Wrangler Amanda
Skor Converse / Smycken Ur&Penn, Bik Bok
 
Dagens super-slappa outfit. Koftan var en av grejerna som fick komma med hem igår! Från Carlings för den som undrar och på rea just nu. I den här underbara solen fungerar det ju faktiskt att ha så här lite kläder på sig. Lite varmare bara så blir det riktigt fint vårväder!

Viva la Diva 105 Wiki Wiki

 
Mitt favoritläppstift, alla kategorier. Jag är en läppstiftstjej och känner mig alltid otroligt naken utan något på läpparna. Just detta, från Viva la Diva i färgen 105 Wiki Wiki är min stora vinnare. Make Up Store i all ära, men detta sitter som berget och är en grymt snygg färg. Kostar dessutom bara 70 kr! Budget-tips till alla er som letar bra och prisvärda läppstift. Stod och testade fler färger igår och blev enormt sugen på att köpa hem ännu fler i olika rosa och röda nyanser.

Jag älskar att vara gravid

Bild tagen vecka 26 (25+3)
 
5 saker jag älskar med att vara gravid:
 
1. Känslan när hon rör sig eller sparkar. Den är helt obeskrivlig, men en fin påminnelse om att jag har ett liv i magen. En liten tjej som faktiskt växer och har det bra där inne.
 
2. Att jag klär i magen! Jag känner mig visserligen stor och ännu värre - ibland svullen. Men jag tycker att min mage är fin och det är kul att se hur den växer. Dessutom är den mysig att klappa på och jag kommer ofta på mig själv med att gå och massera magen när jag är någonstans.
 
3. Tankarna som snurrar i huvudet kring att jag snart ska få bilda en alldeles egen familj. Hur häftigt är inte det? Att jag och P ska få en dotter som binder oss samman och gör att vi blir en familj.
 
4. Hur vissa saker blir mer okej. Jag kan numera säga att jag är trött, inte orkar etc utan att människor omkring mig undrar varför eller tycker att jag är en slöhög. Det är dock väldigt lätt att överdriva när ingen ifrågasätter..
 
5. Att jag insett nu, mer än någonsin, vad jag vill göra med mitt liv och vilka människor jag vill ha i det.

Nacka Forum

 
Följde med Evelina till Nacka Forum under förmiddagen. Hon skulle handla födelsedagsoutfit och jag skulle vara smakråd! Jag lyckades dock också få med mig lite hem (och när jag kom hem väntade min väst från Nelly på mig).. Bilder får ni imorgon då ljuset inte tillåter bra bilder just nu. Nacka Forum är riktigt mysigt att gå runt i och jag älskar deras Zara! Inte alls lika rörigt som de två inne i stan. Försöker vara duktig och ta vardagsbilder men idag får ni nöja er med endast en. Babysteps!

Fint från H&M

H&M har mycket fina våraccessoarer inne just nu. Skulle mer än gärna lägga vantarna på väskan, men känner mig lite osäker då den är i väldigt ljus mocka och jag har en tendens att kunna skita ner saker rätt rejält. De stora guldiga ringarna är självklart slut i princip överallt men jag letar fortfarande febrilt efter dem.

THE Rachel Zoe

Alltså, det finns inte ord för hur mycket jag avgudar den här kvinnan! She's so freaking stylish.

Garderobsbestyr

 
Tack för responsen i inlägget under! Fortsätt gärna kommentera om ni vill se mer av något. Har fixat min kamera, så ska bli bättre på att ha den med mig och fotografera min vardag i alla fall! Just nu spenderar jag en massa tid hemma - packar upp alla kartonger och försöker få ordning. Idag har garderoberna varit prio. Ville tvätta igenom de kläderna som inte används regelbundet och vädra jackor och så vidare.
 
Detta medför faktiskt att jag hittar en massa kläder och accessoarer som inte alls känns intressanta att ha kvar. Är sjukt hur mycket jag äger som jag lyckas gömma undan. Startade upp en bloppis-sida igen då jag föredrar det framför Tradera. Här kan ni hålla utkik under veckan, kommer nog att komma upp en hel del.

Vad vill ni se mer av?

Nu är vi hemma i lägenheten igen - och jag har därför tillgång till min egen dator med internet! Kommer att komma mycket roligare inlägg nu framöver. Men jag tänkte faktiskt passa på att ta tillfället i akt och fråga om det är något ni vill se mer av?

Home sweet home

 
Äntligen, som jag har väntat på och längtat efter den här dagen. Idag flyttar jag och P hem igen! Är så spänd på att se hur det ser ut efter renoveringen och innan jag går ner en vända på stan ska jag promenera förbi och tjuvkika. Har så mycket idéer som snurrar i huvudet och det finns mycket roligt jag vill fixa med hemma nu.

Ge mig vår nu

 
Detta var vad som fick följa med mig hem igår. Ringar och hårband från Bikbok. Tycker det är så fint när man har en massa olika ringar i guld och är på jakt efter flera enkla att matcha med. Den stora sjal-liknande tygbiten som ligger ihopvikt är vad som var storfavoriten som nämndes i inlägget igår kväll! Det är faktiskt en poncho-sjal med plats för armar. Tänkte ta en bild när jag har den på mig sen då det är svårt att förklara. Men den är fantastiskt fin! Och den kommer att vara så grym till mina Minnetonkas i vår. Som jag också fått hem men glömt av att visa bild på!

RSS 2.0