Mammas lilla älskling

 
 Det känns som att det var igår du var så här liten och endast klarade av att bli matad med kopp.
Herregud vad du växer, mammas älskling. Tiden går så jävla fort ♥

Tuvisens har klänningspremiär idag

 
Dagens outfit till Tuva-Li. I väntan på pappa och för att fira att det är fredag har vi gjort oss fredagsfina. Denna klänning är än så länge liiite för stor för Mini, men det är nog inte lång tid kvar innan hon har växt i storlek 50! Utbudet i storlek 44 är ju inte så där jätteroligt och jag har inte haft lust att köpa på mig en massa (eftersom jag tycker att i princip allt ser likadant ut). Lagom till månadsdagen - som infaller nästa lördag kanske vi kan gå över till en större storlek? Hon växer ju i alla fall som hon ska och vid senaste invägning hade hon kommit upp till 2820 gram ♥
 
Tänkte att jag varje månad skulle göra en "månads-update" med Tuvisens utveckling osv. Mest för vår egen skull, men också för att i alla fall jag tycker att det är så kul att läsa om hur andras barn har utvecklats.

Frågor om bebis- och barnkläder

 
Nämnde ju i ett tidigare inlägg att jag hade något att berätta! Men jag håller på det ett tag till. Däremot skulle jag behöva er hjälp. För alla er som har barn eller väntar barn så skulle jag vara enormt tacksam om ni kunde svara på några frågor. Eller egentligen kan ju även ni som inte har barn svara på dem också! Svara i kommentarsfältet så gör ni min dag. För er som har små bebisar - tänk gärna även framåt i tiden när ni svarar på frågorna. Och samma sak gäller er mer större barn, tänk gärna tillbaka i tiden. Puss!
 
Frågorna gäller barn 0-4 år (fråga 1 och 2 är viktigast):
1. Vad vill du se mer av/vad saknar du (som aldrig eller sällan finns i butik)?
2. Vilka mönster, färger och tryck föredrar du på barnkläder?
3. Vad är viktigt för dig när du handlar kläder till ditt/någon annans barn?
4. Hur mycket pengar tycker du är rimligt att lägga på bebis- eller barnkläder (ex. per månad)?

Bästa sidan för baby- och barnkläder

Vill tipsa om en av mina favoritsidor på nätet när det kommer till bebis- och barnkläder, nämligen: Oiidesign.se! De har ett jättebrett utbud av olika märken och jag upptäcker ständigt något nytt intressant märke. Dessa tre ovan är nya favoriter hos mig som jag upptäckt genom deras sida. Och speciellt LIVLY platsar in som en storfavorit. Den blå kappan är ju hur fin som helst! Vill bara gå bananas och beställa hur mycket som helst. Två stora plus är att de har det absolut bästa utbudet av Mini Rodini samt fri frakt.
 
Oii babykläder ger mig helt sjuka cravings. Jag som lovat mig själv att inte snöa in för mycket på märkeskläder till Tuva-Li sitter nu och suktar efter allt med rejäla prislappar!

Förkyld tjej

 
Har en förkyld liten tjej här hemma. Vilket innebär timmars sömn för min del. Var glad när jag fick en timmes vila tillsammans med henne på förmiddagen. Gud, vad man känner sig som en otillräcklig mamma när de är så där snoriga så att man märker att det blir jobbigt. Koksaltlösning och snorsug har varvats här hemma. Men det som fungerat allra bäst har faktiskt varit att dra igång en riktigt varm dusch och sedan sätta sig med Tuvisen i badrummet och stänga dörren. Vattenångorna har gjort att hennes snor lösts upp och hon har dessutom somnat i min famn. Två tummar upp för den! Vad gör man inte för att hon ska må bra?
 
När Peter kom hem skickade han ner mig på stan för att testa storlek på skorna jag vill ha (har valt färg nu!). Det var första gången jag var ute helt själv sedan Mini kom till världen. Och hur mycket jag än älskar att ha med mig henne överallt så var det förbannat skönt. Den där timmen för mig själv gjorde rätt mycket. I alla fall när man haft en bebis fastklistrad på bröstet i princip hela dagen. Får se hur det går nu inatt..

Vi har fått en riktigt bortskämd tjej

 
Här är faktiskt två plagg som vår lilla tjej fått av andra. Byxorna kommer från Emma och leo-dräkten från mamma (alltså Tuva-Lis mormor). Är nog ingen som har missat att jag älskar djurmönster. Speciellt leopard..

Svårt att städa med en bebis hemma

 
Mötte upp Emma tidigare idag för att ta en promenad till en second hand-butik här i stan. Kom hem med tre "skålar" (som jag inte vet vad jag ska använda till) och en skinnjacka till Tuva-Li. Visar bild senare!
 
Vädret idag är ju helt otroligt. Trots att jag var extremt trött och egentligen ville dra för gardinerna och somna om var det bara att ge sig ut. Vem vet hur många fler såna här dagar vi får? Går ju liksom aldrig att lita på det svenska vädret. Nu är jag dock tillbaka hemma och ska försöka ta tag i städningen. Den hamnar lite efter när man har en bebis.. Måste komma in i det och hitta en ny rutin för hur och när jag ska städa. Hatar när det är stökigt och skitigt hemma - paniken bara kryper sig på. Hade ju tänkt att jag skulle hinna med en rejäl storstädning av lägenheten INNAN Tuvisen tittade ut, men så blev det ju inte. Och nu får jag istället ta den gradvis.

Vilken färg ska jag välja?

 
Önskar lite hjälp från er fina läsare. Har hittat 4 par riktigt snygga skor från Nike och kan inte bestämma vilken färg jag helst vill ha. De orangea och rosa är jag väl egentligen mest sugen på, men alla skor är ju så snygga.. Jag är en sån person som inte ska ha för många alternativ att välja på. Vet inte hur många tröjor jag har i alla tillgängliga färger. Vilken färg tycker ni är snyggast?

Nya kläder från Mini Rodini

 
I lördags skippade vi loppisen i Bagarmossen och åkte in till Söder istället. Gick förbi Mini Rodini-butiken på Nytorgsgatan. P bestämde sig då för att skämma bort Tuva-Li och med oss hem fick vi detta. 3 par tuffa strumpor och en bedårande body med kjol. Alltså jag älskar Mini Rodini. Blir helt till mig när jag går in i den butiken. Alla söta plagg från exempelvis Newbie är så fina på henne just nu - men jag längtar redan efter att få klä henne i lite mer tuffa kläder! Och minsta storleken från Mini Rodini är 56/62. Vår egen Mini kan ju börja med att växa i storlek 50 först liksom.
 
Hade det inte varit för att kläderna har rätt saftiga prislappar hade jag gått loss totalt. I och för sig har vi redan påbörjat en samling och den lär ju inte direkt krympa.

Grattis på mors dag alla fina mammor

 
Idag är det mors dag. En dag som jag egentligen inte skulle få uppleva med ett barn utanför magen förrän nästa år. Jag, Peter och Tuva-Li åkte in till Hornstull för att gå på loppisen, men det började ösa ner regn så fort vi kom dit så vi vände och åkte hem igen. Värt.. På eftermiddagen gick vi hem till mamma för middag och tårta!
 
I mors dags-present får jag välja ett valfritt par löparskor. Har tjatat om att jag vill ha ett par snygga, sköna och färgglada skor att ha när jag går på barnvagnspromenad med Tuvisen. De jag äger nu är verkligen inte sköna, så det är väl på tiden med ett par nya. Nu ska jag bara hitta ett par riktigt snygga i nån skrikig färg. Hoppas alla ni morsor som läser har haft en underbar dag.

Mina första år

 
Har äntligen fått hem en fylla-i-bok till Tuvisen! Efter mycket letande föll valet på denna, då jag tyckte att den var rejäl och dessutom väldigt fint. Superfina bilder och mycket plats för bilder. Nu har jag dock hittat ytterligare en bok jag vill köpa. Nämligen denna. En bok som håller lite längre så man kan fylla i under många år istället för endast de första, som de flesta böckerna fokuserar på.
 
Älskar sånt här! Och idag ska jag sätta mig ner och börja fylla i ♥

Äntligen är det helg

 
Nu är det äntligen helg vilket betyder att jag och Tuva-Li får ha Peter hemma i två hela dagar ♥ Den här helgen ska vi faktiskt spendera på loppis, både imorgon och på söndag. Imorgon är det nämligen en stor loppis i Bagarmossen och på söndag fylls hela Hornstull med loppisbord. Alla som känner mig vet att jag älskar att secondhand-fynda och jag ser enormt mycket fram emot den på Hornstull som tydligen ska vara riktigt bra (och Nordens största).
 
När P numera har gått tillbaka till jobbet längtar jag extremt mycket efter sommaren och semester. Man blir bortskämd de första 10 dagarna. Och nu vill jag bara ha honom hemma igen! Lyckligtvis är det snart juli och då får vi en månad tillsammans. Frågan är bara vad man ska hitta på i sommar..

Newbie höstkollektion 2013

 
Som de flesta säkert redan vet är jag ett stort fan av Kappahls Newbie-serie. Och höstens kollektion ser helt underbar ut! Jag vill ha allt i kollaget ovan, men främst mjukisdressen, den blåa koftan, bodyn med blommor och tossorna. Vår lilla tjej passar faktiskt riktigt bra i blått och beige/brunt. Åh vad jag längtar tills hon växt i storlek 50, då ska hon få en hel drös nya kläder. Att shoppa bebis- och barnkläder är så förbannat roligt. Och på tal om det har jag en rolig grej jag ska berätta för er lite senare!

Hemma själva

 
Igår blev vår lilla Tuva-Li 2 veckor och idag är vi hemma utan pappa. Vid BVC's hembesök som gjordes i måndags visades det även att hon numera väger 2600 gram. Kan inte låta bli att bli stolt när jag ser att hon växer så bra! Vet inte alls vad vi ska hitta på idag. Om vädret tillåter blir det nog i alla fall en promenad. Även om jag känner mig säker med att ha henne alldeles själv så är det väldigt nytt att inte ha någon avlastning när det behövs. Men det mesta av Minis energi går åt till att äta ikapp och gå upp i vikt så det är inte överdrivet många stunder jag får ha henne vaken (förutom vid amning, men då somnar hon lika snabbt igen).
 
Igår var vi och storhandlade och hade då Tuva-Li hos min mamma. Vi var borta 1,5 timme allt som allt och herregud vad det kliade i kroppen den sista halvtimmen! Det var första gången jag var ifrån henne en längre stund och ja, det var faktiskt jobbigare än jag trodde. Antar att man får öva upp det. Jag har inte samma problem när Peter har henne själv. Men det beror på att jag vet att hon är van vid oss och känner sig trygg när hon är med någon av oss. När hon börjar bli lite mer medveten om vilka personer som det går att känna sig trygg hos suddas nog min oro ut. Fina, fina unge! Som mamma utvecklar man verkligen känslor man aldrig stött på tidigare!

Nya wedges från Nelly Trend

 
Skorna jag beställde för ett tag sedan är nu i min ägo. Och de är så satans snygga! Fick hem dem när jag fortfarande var gravid och då var mina fötter alldeles för svullna för att ens kunna testa dem.. Men nu är fötterna tillbaka i sin normala size och jag väntar bara på ett bra tillfälle att kunna använda dem. Har lovat mig själv att inte köpa klackar som jag aldrig kommer att använda - men dessa vet jag att jag kommer använda.

2 år med min kärlek idag

 
Dessa bilder är tagna för exakt två år sedan,dagen då jag träffade min Peter för första gången. Den 21 maj 2011. Dagen vi även har som årsdag. För ja, det var kärlek vid första ögonkastet - för hans del i alla fall! För min del tog det två dagar, sen visste jag. Men sedan den 21 maj har vi hängt ihop. Konstant. Vi har nog varit ifrån varandra max 3 dygn under dessa två år.
 
Han blev snabbt min bästa vän och många kan nog tycka att det är konstigt att vi gör så mycket tillsammans. Men vi älskar att umgås med varandra och det vi har är precis det jag  vill ha i en relation. Hur underbart är det inte att fortfarande känna att man blir knäsvag varje gång man utbyter blickar? Och jag tvivlar inte på att det kommer att fortsätta så. Jag tycker ju fortfarande att han är världens snyggaste. Att vi nu har en dotter tillsammans är det finaste beviset på våra känslor. I hennes familj kommer det aldrig råda brist på omtanke och kärlek ♥

Premiärbad idag

 
Idag premiärbadades det. Och det var stor succé, till både min och Peters stora lycka. Tuva-Li verkade tycka att det var typ det skönaste någonsin och blev inte alls glad när vi plockade upp henne. Mitt mammahjärta smälter så fort jag ser bilder som den ovan ♥ Jag antar att man automatiskt tycker att sitt eget barn är så fantastiskt fint - men jag dör en smula inombords varje gång jag ser henne! Hon är nu 11 dagar gammal och det är helt sjukt hur mycket hon förändras hela tiden. Min fina tjej. Imorgon kommer vår BVC-sköterska hem till oss. Ska bli intressant att se vad vågen visar, förhoppningsvis kommer hon nu att ha kommit över sin födelsevikt som var på 2425 gram. Annat vore väl konstigt, så som hon äter.

Amning är rena bantningskuren

 
Är det någonting jag gjort sedan Tuva-Li föddes så är det att rasa i vikt. Har än så länge inte vägt mig men både ser och känner på olika delar av min kropp att de nu är smalare än vad de var innan jag blev gravid till och med. Jag ska absolut inte klaga! Det finns ju de som verkligen kämpar med att bli av med sina gravidkilon. Och jag känner mig redan nöjd efter lite mer än en vecka. Däremot är ju magen en härligt degig historia som jag däremot vill ta tag i och träna. Känns mer eller mindre som att man får knöla ner den i alla byxor/kjolar, annars lägger den sig som en fin valk längs med kanten..

Man blir bortskämd med sambon hemma

 
Sen vi kom hem från Huddinge har vi spenderat mer eller mindre varje dag utomhus. Redan samma kväll vi kom hem kände vi oss alldeles för rastlösa för att stanna inne och så har det fortsatt. I torsdags var första dagen vi inte gick ut på en långpromenad. Igår var vi nog ute på den bästa hittills. För det första var det ju superfint väder och dessutom gick vi en promenad via Torekällberget (som är hur mysigt som helst även när djur-delen är stängd). Längtar inte efter att Peter ska gå tillbaka till jobbet igen och tänker njuta till fullo av de sista dagarna vi har hemma nu. Lyckligtvis har han snart semester så jag kommer förmodligen inte att gå hemma ensam så mycket längre än en månad!

Potatismos i huvudet

 
Försöker komma in i det här med att blogga efter födseln. Imponeras av alla er som lyckas ta tag i det på en gång! Jag känner mest att jag har potatismos i huvudet. Har spring i benen och har varit ute på minst en långpromenad om dagen sedan vi kom hem från Huddinge men huvudet är inte riktigt lika mycket on-the-go. Man vänjer sig väl med det också antar jag? Har precis fått hem min andra halva efter att han varit borta under dagen och nu ligger han och Tuvisen och sover bredvid mig.. Konstigt att det är den som sover minst som aldrig får chansen att vila! Ikväll blir det soffan. Hade tänkt köpa pizza och mysa med de två jag älskar mest.

Förlossningsberättelse del 2

För att läsa förlossningsberättelse del 1, klicka här.
 
Vid 00:15, den 8 maj, vaknade jag av att det gjorde lite ont i magen. Kände av små sammandragningar. För att inte väcka den andra tjejen som låg på rummet gick jag ut för att hitta en barnmorska (hade blivit ombedd att säga till så fort jag kände av något). Förklarade att jag kände av sammandragningar men blev bara ombedd att lägga mig och vila igen. Fick två värktabletter och somnade sen om. Vid 2-tiden vaknade jag igen av att jag hade tydliga sammandragningar som faktiskt började göra ont på riktigt. Tänkte att det är väl nu det sätter igång, det är väl så här de "lätta" värkarna känns. Så jag härdade ut och vände bara på mig i sängen varje gång jag kände av något. Började titta på klockan varje gång och ganska snart upptäckte jag att värkarna kom med 10 minuters mellanrum. Låg trots detta kvar i sängen och kved ett bra tag. Klev sen upp för att gå på toaletten men efter att en ordentlig värk som nästan fick mina ben att vika sig slagit till drog jag i "nödsnöret". Barnmorskan var snabbt på plats och ville ta CTG-kurva.
 
Nu var klockan strax innan fyra på morgonen och vid varje värk trodde jag att jag skulle dö. Att ligga på plats i sängen var inte det lättaste och jag ville helt ärligt talat bara kasta mig ur den och slänga mig på golvet. Efter en undersökning visade det sig att jag var öppen 7-8 cm. Fick en chock och tänkte 'hur fan hände det här?!'. Från att knappt ha känt något alls hade jag på några få timmar blivit redo för förlossning.. Ringde Peter och nästan skrek i telefonen att han måste komma nu, för det är dags.
 
Fick avgöra själv om jag ville gå eller åka rullstol över till förlossningen. Men bestämde mig för att gå då jag ville ha lite kontroll. Detta är jag nu otroligt glad över att jag valde att göra, för det gjorde att minis huvud åkte ner. Gick och höll en barnmorska i handen och stapplade över till förlossningen samtidigt som jag nynnade högt för mig själv. Försökte fokusera på något annat än hur djävulskt ont jag hade. Väl inne i förlossningssalen lutade jag mig mot sängen och vaggade fram och tillbaka samtidigt som de började förbereda. Helt plötsligt kände jag ett enormt tryck neråt och skrek högt: 'fy fan, nu kommer hon!'. Fick hjälp att komma upp på sängen och lades sedan till rätta. Värkarna kom nu extremt tätt och jag frågade vad det fanns för möjlighet till bedövning. Men eftersom hon redan var på väg skulle vi inte hinna med något sådant. Jag fick helt enkelt nöja mig med lustgas. Och tro mig, den höll jag väldigt hårt i.
 
Strax efter halv 5 kom Peter inspringades. Hade inte haft en tanke på att han inte var där - men när han väl kom var det en otrolig lättnad. Han försökte hålla mig i handen men jag slet loss min hand snabbt. Kände inte alls för att hålla någon i handen just då. Pumpade i mig lustgas vid varje värk och även Peter fick testa på! Efter ett tag blev jag ombedd att sluta med lustgasen och istället börja krysta när jag kände av en värk. Det var nu dags för krystvärkarna. Laddade för fullt med lustgas och tog bort den när jag kände att det var på gång. Krystade och trodde helt ärligt talat att jag skulle bajsa på mig. Skrek 'jag kommer bajsa på mig!!' men fick snabbt ett svar att jag inte skulle bry mig om det, att det var fritt fram att bajsa om jag nu behövde det. Då var det bara att släppa alla hämningar och sluta noja. Lyckades dock hålla tätt - vad jag vet i alla fall!

Fick testa att ligga på sidan då jag fick otroligt ont i ryggen men det kändes inte alls bekvämt. Så istället hamnade jag på rygg igen och sög i mig så pass mycket lustgas att min rygg domnade. Efter en stund kom en doktor in för att kolla att mini mådde bra och skulle klara att komma ut utan hjälp. Men allt såg bra ut och nu var det dags att på allvar krysta ut henne. Blev ombedd att ta i så mycket jag kunde. Och fortsatte så här tills huvudet började titta ut. När jag då fick höra att jag skulle ta i mer än jag redan gjorde blev jag förbannad. Jag tog ju redan i så mycket det bara gick! Men med Peter som hjälpte till att trycka mig framåt vid varje krystvärk och orden om att jag inte tog i tillräckligt ekandes i huvudet krystade jag så hårt att jag trodde att jag skulle spricka och bajsa på mig samtidigt. Bestämde mig för att nu är det fan dags, nu ska hon ut för jag orkar inte med det här mer. Tog i för kung och fosterland och ut kom hon, klockan 06:00. Vår Tuva-Li Michaela Savanna Gedeborg, efter en förlossning som från och med att jag kommit in på rummet tagit 1 timme och 30 minuter. Hade fått höra innan att jag eventuellt inte skulle få hålla henne, utan att Peter kanske skulle få gå iväg med henne. Men eftersom hon var tillräckligt stor och alert fick jag henne på mitt bröst. Och det var då tårarna kom. Ville bara krama om henne och aldrig släppa taget. Den känslan glömmer jag aldrig. När jag såg henne komma ut och när jag fick henne på mitt bröst. Alldeles kladdig och perfekt. Något som verkligen inte går att beskriva utan måste upplevas.
 
Efter att Peter klippt navelsträngen skulle vi bara vänta på moderkakan. Men den tog sådan tid på sig att jag behövde lite hjälp att få ut den. Och fy, vilken obehaglig känsla det var när den letade sig ut. Jag hade redan gjort klart för dem att jag verkligen ville se moderkakan. Många tycker nog att det är äckligt, men både jag och Peter ville ändå se hur den såg ut! Den lyckades även hamna på bild, så om ni vill se min moderkaka, hojta (skämt)!
 
Jag slutade inte blöda och behövde därför bli undersökt för att se vart blodet kom ifrån. Jag kan säga att jag upplever hellre 100 förlossningar än den vidriga smärta jag kände när de började rota runt i mig för att hitta blödningen. Låg med Tuva-Li på bröstet samtidigt som jag sög i mig lustgas och höll Peter i handen. De tröck hårt på magen för att se om det fortfarande blödde och herre min skapare vad ont det gjorde! Jag glömde ganska snabbt hur ont förlossningen gjort för det här var värre. Hade fått en reva på livmodern, men den åtgärdades ganska snabbt. Precis när jag var på väg att börja gråta var det äntligen över och jag hade nu slutat blöda. Blev sydd med ett stygn och fick sen äntligen pusta ut. Efter att de gjort några kontroller på mini fick vi in en bricka med fika och blev lämnade ifred. Äntligen hade vi henne här! Vårt fina mirakel.
 
Förlossningen är verkligen det största jag varit med om. Och att bli mamma slår allt annat. Det är sant så som alla andra säger - man har ingen som helst aningen förrän man är med om det själv!

Little House of Commons

 
Fick en fråga om vart dessa leggings jag beställt till Tuva-Li kommer ifrån. De är ifrån Little House of Commons och är beställda från Members. Där de just nu inte kostar mer än 42 kr (ordinarie pris: 169 kr)!
 
Vill du också bli medlem på Members? Lämna din mejl i kommentarsfältet så bjuder jag in dig. Du får då dessutom 50 kr att handla för på en gång! Många bra kampanjer med rabatt på populära märken samt även Nellys egna kläder.

När allt känns oförskämt perfekt

 
Detta har jag i min säng just nu.Världens finaste dotter och en sambo jag älskar oändligt. Ni vet när man känner att man inte behöver något annat i livet? Så känner jag ♥ Har jag bara dessa två är allt som det ska.
 
Livet sen vi kom hem från sjukhuset (vi fick lämna i lördags eftermiddag) rullar på. Tycker att det är helmysigt att få ha Peter hemma och lyckligtvis är Tuva-Li lugn och gör inte så mycket väsen av sig. Hon låter mest som en liten kattunge när hon är hungrig. Vi var till BVC för första gången idag, mini måste nämligen vägas en gång i veckan tills hon har kommit upp till 3 kilo. På måndag väntar ett hembesök, någon som har erfarenhet av sånt? Vad gör dem?

Förlossningsberättelse del 1

Tänkte att jag skulle bjuda på en förlossningsberättelse, både för att jag vet att ni är intresserade av det samt att det är kul för egen del att kunna titta tillbaka på det. Delar upp den i två delar eftersom den i princip skedde i två steg.

Vi hade alltså BF den 13 juni och jag hade absolut inte känt av några sammandragningar och förvärkar. På sin höjd lite molande mensvärk vid 2 tillfällen tidigare. Men vid 3-tiden på natten/morgonen den 7 maj vaknade jag av det kändes som att något var på väg ut ur de nedre regionerna. Blev helt plötsligt väldigt blött i trosorna och jag reste mig upp för att gå till toaletten och titta. I samma sekund som jag reste mig upp började det rinna längs med benen. I ren panik ropade jag på Peter för att få honom att vakna samtidigt som jag tände sänglampan. Såg då att det var en blodblandad vätska som rann längs med benen och bildade en pöl på golvet. Började hyperventilera och fick panik - min första tanke var inte att vattnet hade gått utan att det var något allvarligt som hade hänt.

Peter ringde förlossningen men eftersom de ställde så många frågor fick jag ta över samtalet. Samtidigt som jag pratade i telefon började det att rinna betydligt mer vatten (jag förstod fortfarande inte att vattnet hade gått och personen jag pratade med i telefon nämnde aldrig detta heller). Hon bad mig att sätta in ett trosskydd och komma in till förlossningen. Att endast ett trosskydd skulle räcka för att suga upp allt vatten som rann ur mig var dömt att misslyckas. För det tog verkligen aldrig slut. Peter började rota fram kläder till oss båda samtidigt som jag stod och rullade papper efter papper runt handen. Men de blev genomblöta på två sekunder och efter att en halv rulle förbrukats fick Peter hämta en handduk som jag kunde hålla som skydd. Fick på mig en klänning och tröck sedan en handduk mellan benen samtidigt som jag tog med mig en annan att sitta på i taxin på väg till sjukhuset. Det enda jag fick med mig var min plånbok.. Tänkte att jag skulle bli hemskickad igen efter en undersökning.
 
Väl inne på förlossningen tog de CTG-kurva samtidigt som jag blev gynundersökt. Fick då veta att det var vattnet som hade gått och att ett värkarbete förmodligen skulle starta inom snar framtid. Men jag var inte ens öppen 1 cm och trodde då att vi skulle få åka hem igen och vänta ut värkarna. Började planera allt jag skulle hinna med under dagen och att vi skulle packa förlossningsväskan. Men så blev det inte alls. En läkare förklarade för mig att om bebisen inte valde att komma av sig själv inom 2 dygn skulle jag bli igångsatt - annars riskerade jag eller bebisen att åka på någon form av infektion. Och eftersom Södertälje sjukhus inte har någon Neonatalavdelning (avdelning för tidigt födda, prematur-bebisar) så jag skulle nu inte få föda i Södertälje.
 
Här gick allt väldigt fort och jag kan tycka nu i efterhand att läkaren som hade hand om mig var väldigt opedagogisk. Jag hängde inte alls med på vad som skulle hända och ingen förklarade ordentligt för mig. Eftersom jag har en tendens att få panik när jag inte har kontroll över situationer började jag nästan hyperventilera igen. Jag fick nu en plats på specialistmödravården på Huddinge sjukhus och blev transporterad dit i ambulans. Var första gången jag åkte ambulans, så nu kan man bocka av det på listan! Peter fick inte följa med utan blev istället ombedd att åka hem och packa det vi ville ha med till förlossningen/BB. Något som jag upplevde som extremt jobbigt. I sådana situationer när man inte riktigt vet vad som händer eller när bebisen har tänkt komma vill man inte bli ivägskickad till en annan stad, helt själv. Men jag bet ihop och skrev en lista i Peters mobil på allt jag ville att han skulle packa ner (för nej, jag hade ju inte ens fått med mig min egen mobil mitt i allt kaos). Var inte förrän i ambulansen på väg till Huddinge som jag lät tårarna strömma. Notera att vid den här tidpunkten var klockan runt 5-6 och vattnet hade fortfarande inte slutat rinna.
 
Framme på Huddinge sjukhus blev jag inlagd på deras specialistmödravårdsavdelning. Tilldelades en säng i ett dubbelrum där det redan låg en tjej och fick andra "kläder" att byta om till. Gick och la mig och vaknade några få timmar senare av att en barnmorska (som var helt fantastisk) kom in på rummet och ville ta CTG-kurva på mig. Allt såg bra ut och jag fick sedan låna telefon för att ringa Peter. Han var redan nere på stan för att handla det sista som behövdes och skulle dyka upp vid 13-tiden för att hålla mig sällskap under dagen. Fick i mig lite frukost och gick sedan och la mig igen.
 
När Peter kom fram vid 13 hade han även med sig Natalie som hade skjutsat dit honom. De hade med sig burk-cola (hallelujah-moment) och förlossningsväska. Tyckte just då att det kändes extremt tråkigt att inte ha fått packa själv - men vad skulle man göra? Efter att Natalie åkt hem försökte Peter och jag ägna dagen åt att roa oss, vilket absolut inte är lätt på en avdelning där det inte finns något att göra. Vi fick läsa igenom papper om igångsättning och fick även veta att om ett värkarbete inte satt igång snart skulle jag bli igångsatt på torsdagen eller fredagen. Tog CTG-kurva igen eftersom jag hade lite konstiga sammandragningar. Inget som gjorde ont, men de dök upp ofta. I samma sekund som jag blev kopplad la de av och allt såg jättebra ut. Eftersom jag inte börjat känna av några värkar åkte Peter hem vid 22-tiden. Vi bestämde att han skulle komma tillbaka tidigt på onsdag morgon ifall jag skulle börja känna av något. Drack varm choklad och gick sedan och la mig..

Äntligen är du här

 
Den 8 maj 2013, exakt klockan 06:00 föddes äntligen vår Tuva-Li Michaela Savanna Gedeborg ♥
2425 gram och 46 cm lång tittade hon ut, i vecka 34+5.

Vattnet har gått

Uppdaterar er snabbt om läget eftersom MYCKET har hänt sedan igår. Ser det nu som ren komik att jag valde kläder till BB-väskan. Natten till idag, vid 3-tiden gick vattnet. Fick åka in till förlossningen i Södertälje. Men eftersom de inte har samma kapacitet att ta hand om för tidigt födda som Huddinge eller Karolinska så blev jag istället inlagd på specialistmödravården på Huddinge sjukhus. Här får jag nu i princip ligga och vänta på att Mini ska bestämma sig för att komma ut. Händer det inget blir jag igångsatt på torsdag eller fredag! Kan själv hoppas på att hon anländer på torsdag, det är nämligen Peters födelsedag.

Peter kan inte stanna på nätterna men på dagarna får han vara här hur mycket han vill. Vilket är skönt. Fick panik när jag fick ambulanstransport hit inatt och Peter inte fick åka med. Uppdaterar förmodligen inte förrän hon har anlänt. Men nu vet ni läget. Herregud, vad snabbt det här gick.

 


Kläder till BB-väskan

 
Är fortfarande dålig och hela dagen har varit seg och jobbig. Har liksom inte riktigt orkat göra så mycket som jag velat. Men vad ska man göra? När det till och med är för jobbigt att sitta ute på balkongen i solen för att huvudet är för tungt är det bara att ge upp. En sak jag däremot orkat göra är att börja fundera på vilka kläder som ska med till BB. Och vad jag vill ha med, men som saknas! Så nu blev det en inköps-lista av det. Det mesta är från favoriten Newbie (och herregud vad jag kommer att skratta om det mot all förmodan är en liten pojke som tittar ut nu istället). Sen ska ju allting tvättas också, vilket jag dragit ut på så länge som möjligt. Kläderna känns ju så mjuka och mysiga nu och allt för ofta tappar dem ju lite av det efter tvätt..

Börjar bli sjuk

 
Det här vädret vi har just nu är så jävla underbart. Man blir ju automatiskt på bra humör bara man slår upp ögonen på morgonen. Att jag sen faktiskt fortfarande kan sova om nätterna utan några som helst problem gör saken ännu bättre! Än så länge har jag inte haft några sömnlösa nätter under den här graviditeten, även om jag måste upp och kissa titt som tätt. Men jag somnar alltid om lika snabbt efteråt. Dessvärre har jag börjat bli sjuk och känner mig jobbigt hängig. Skulle helst av allt vilja sova hela dagen, men det känns lite väl tråkigt. Istället ska lillebror firas (som numera fyllt 18, tagit körkort och blivit med jobb) och sen ska alla tavlor i lägenheten upp på väggarna. De kan ju inte stå på golvet i all evighet..

Mommy-boobs

Får grova cravings efter både leo-bh:n och linnet // Bildkälla
 
Är det något jag fasar över inför sommaren så är det mina "mommy-boobs". Har redan fått betydligt större bröst och jag antar att de inte blir mindre? Jag är nämligen en sån som inte använder BH. Det närmaste jag kommer BH är trekants-toppar. Men bygel-bh:ar eller bara bh:ar som fångar in mina bröst och får dem att se sådär runda och perfekta ut funkar inte. Jag tycker att det är sjukligt obekvämt och det ser inte bra ut under mina kläder. För ja, jag är också en av dem som näst intill alltid bär oversize upptill, gärna så att det syns vad jag har under. För er som är mammor, hur funkar det? Kör man på amnings-bh med inlägg eller kan jag fortsätta med mina trekants-toppar?

Bara en massa ordbajseri

Har verkligen ingen större lust med bloggen för tillfället. Har 100 saker att skriva om men orkar aldrig sätta mig och faktiskt forma ett inlägg. Går in i vecka 35 idag. Tiden går så otroligt fort. Känns inte alls som att jag/vi hinner med. Men det enda vi har kvar som måste inhandlas innan BF är egentligen babyskydd och skötbädd. Resten är inget som vi har behov av på en gång. Vid såna här tillfällen önskar jag verkligen att jag hade vetat om graviditeten tidigare! Så man hade hunnit börja lite tidigare med allt. Tips till er gravida: planera! Det är fan A och O. Listan på allt som ska köpas är lång och addera alla grejer du själv vill ha (som man inte måste ha) så blir den ännu längre. Om ni sakta börjar beta av den tidigt i graviditeten får ni inte en hel klump med saker som måste stressas med sista månaden. Allt löser ju sig ändå, men det kan vara skönt att slippa stressen!
 
Lagom till vecka 36-37 tänkte jag packa BB-väskan/väskorna (tack vare er fick jag ett bättre hum om vad man bör packa ner - tack). Och även tvätta igenom alla minis kläder. Sen är det bara för henne att dyka upp och bli en del av vår vardag! Det känns fortfarande så sjukt att det kommer att finnas en till liten människa i vår lägenhet, som vi kommer att ha största ansvar för under väldigt många år. När förstår man? Är det efter födsel, eller dröjer det ännu längre tid?
 
Blev ett riktigt ordbajs-inlägg. Men det blir ju inte så mycket sånt i den här bloggen så det kan ni nog stå ut med!

Dagens secondhand-fynd

 
Nyss hemkommen efter en långpromenad med Natalie och Selma. Målet för min del var en secondhand här i stan och Natalie behövde ändå ta ut Selma på en promenad så då joinade dem mig. Kom hem med det ovan som ska användas som dekoration till Tuva-Lis hörna (som äntligen börjar bli klar!!). Förstår egentligen inte varför jag inte besöker den butiken oftare. För jag hittar verkligen alltid något och jag älskar dessutom att fylla hemmet med loppis-fynd! 80 kr gick detta loss på.

RSS 2.0